Voor meer informatie bel: 020 - 786 0 996
shutterstock_436926862

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Dit wordt veroorzaakt door een stoornis in het lymfestelsel. Deze vochtophoping veroorzaken pijnlijke zwellingen en stijfheid. Anyderma helpt u graag dit overtollige vocht te verwijderen, bijvoorbeeld bij patiënten met borstkanker. Onze huidtherapeut zorgt ervoor dat het vocht beter wordt afgevoerd. Binnen onze praktijk zetten we hier diverse behandelingen voor in, zoals manuele lymfdrainage, oedeem- en fibrosegrepen, Endermologie (LPG), ambulante compressietherapie of lymftaping. Daarnaast geven we advies over het voorkomen van complicaties.

De behandeling

De behandeling bestaat uit een aantal componenten: voorlichting, ademhalingstechnieken en aanvullende behandelingen.

Manuele lymfedrainage

In de meeste gevallen begint oedeemtherapie met manuele lymfesysteem. Hierdoor activeren we het lymfesysteem naar delen van het lichaam waar het vocht beter kan worden afgevoerd. Uw therapeut maakt zacht pompende bewegingen met de handen zodat het fijne netwerk van de lymfevaten geactiveerd wordt.

Ambulante compressietherapie

Armen of benen met oedeem zwachtelen we met elastische zwachtels zodat druk op de bloedvaten te staan en de aderen vernauwen. De manier van zwachtelen is bepalend voor de druk en effectiviteit van de compressie.

Lymftaping

Een aanvulling op oedeemtherapie is lymftaping. Hierbij brengen we tape op het lichaam aan. Hierdoor wordt de huid licht omhoog getrokken en ontstaat er minder druk. Hierdoor kan het vocht zich verplaatsen in een richting waar minder druk is. Het vocht stroomt naar plekken waar het makkelijker opgenomen wordt in combinatie met ademhalings- en bewegingsoefeningen.

Lymfapress

Tijdens deze behandeling wordt door middel van een apparaat het vocht richting een oksel of lies gedrukt, hier bevinden zich de afvoerende lymfeklieren. We passen dit voornamelijk toe bij verhard weefsel (fibrose) omdat de masserende druk van het apparaat het weefsel zachter maakt.

Het aanmeten van steunkousen is ook een mogelijkheid. Therapeutisch Elastische Kousen (TEK) zorgen ervoor dat een arm of been slank blijft en niet meer opzet.

Nazorg

Het is van belang dat u ook zelf thuis de lymfeknopen blijft stimuleren door middel van massage. Bewegingsoefeningen zijn ook van belang om het resultaat te stimuleren. Daarnaast is het van groot belang om wondjes aan de huid te voorkomen in verband met infectie gevaar.

Wilt u meer weten over deze soorten van oedeemtherapie? Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

shutterstock_625638935

Acne behandeling

Acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een aandoening van de talgklieren. Volgens de huidige inzichten zijn de belangrijkste factoren die acne veroorzaken een verhoogde...

before-after blocks

Chemisch peeling

Heeft u last van acne, huidveroudering, pigmentvlekken of (acne)littekens? Kies dan voor een chemische peeling. Deze peeling is ook zeer geschikt als goede opfrisbeurt voor uw huid.

before after neus

Coagulatie

Tijdens een coagulatie behandelingen branden we kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weg. Hierbij gebruiken we een fijn naaldje om het plekje te verdampen.

potjes

Lira Peeling

Een Lira peeling bestaat uit 7 verschillende peelings en helpt uw huid schoon en gezond te houden en huidproblemen te voorkomen. De peelings zijn tot stand gekomen dankzij...

Layer 2
Layer 3
neoderma
lsdl
Medical_Dermapen_Logo_with_Strap_3
logo_Lycogel_groot