LPG Endermologie

LPG Endermologie kan worden ingezet voor diverse doeleinden, zowel therapeutisch als esthetisch. Het is een non-invasieve en non-agressieve bindweefselmassage die de doorbloeding van de huid bevordert, de afvoer van lymfevocht stimuleert en verhard (fibrotisch) weefsel verzacht. Deze mechanische huidstimulatie techniek resulteert in huidverbetering en de precisie van het apparaat maakt het mogelijk om hele specifieke gebieden te behandelen. Endermologie is dus geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam.

Gezichtsbehandelingen

Glans

Endermologie kan de huid meer glas geven door de exfoliërende vermogen. Tevens wordt de microcirculatie bevorderd waardoor de huid een egale teint krijgt en helderder wordt.

Anti-aging

Gedurende de jaren verliest de huid haar densiteit waardoor er rimpels en plooien ontstaan. Tevens wordt dit proces versneld door diverse omgevingsfactoren zoals de uv-straling, tabak en vervuiling. Om de densiteit van de huid te bevorderen kan Endermologie ingezet worden. Endermologie stimuleert de activiteit van de fibroblasten (huidcellen) die de kwaliteit van de huid bevorderen, meer volume aan de huid geven en de rimpelbodem gladder maken.t.

Detox

Endermologie draineert de toxines waardoor de zuurstoftoevoer naar de huid bevorderd wordt. Dit resulteert in een zuivere en stralende teint van de huid.

Onderkin en kaaklijn

De oorzaak van vervormde gelaatstrekken ligt vaak bij de verslapte huid bij de onderkin en de kaaklijn. Dit probleem komt voor bij alle leeftijden en treft zowel mannen als vrouwen en kan het gezicht belasten. Om dit probleem op te lossen kan Endermologie toegepast worden. Hierbij wordt het aantal adipocyten (vetcellen) gereduceerd en de contouren van het gezichtsovaal verstrakt.

Decolleté

Met Endermologie kan het weefsel van decolleté  verstevigd worden. Dit resulteert in een gladdere huidtextuur en vermindering van rimpels.

Voorhoofd

Met Endermologie kan het weefsel van voorhoofd verstevigd worden. Dit resulteert in een gladdere huidtextuur en vermindering van rimpels.

Ogen, lippen en hals

De huid rondom de ogen, lippen en de hals is gevoeliger en dunner dan de rest van het gezicht. Endermologie kan deze kwetsbare huid verstevigen en huidveroudering tegengaan. Tevens kunnen de donkere kringen en wallen verminderd worden.

Lichaam cosmetisch

Cellulite

Celullite kan veroorzaakt worden door hormonale veranderingen, genetica, voeding en andere leeftijdsfactoren. Het gevolg hiervan is dat het vetweefsel zich gaat verkleven waardoor er spanning op de huid komt te staan. Dit uit zich in zichtbare putjes, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Endermologie zorgt ervoor dat het verkleefd weefsel versoepeld wordt. Tegelijkertijd wordt de vetverbranding gestimuleerd en de bloedcirculatie verbeterd.

Plaatselijke vetophoping

Plaatselijke vetophoping wordt veroorzaakt door de adipocyten (vetcellen) die zich sneller in de huid ophopen. Deze ophoping is vaak resistent voor diëten en fysieke activiteit. Met Endermologie wordt de vetverbranding van de adipocyten op een natuurlijke wijze gestimuleerd. Tegelijkertijd wordt de huid verstevigt.

Huidverbetering

De huidconditie kan door diverse factoren beïnvloed worden. Stress, vervuiling, slaapgebrek, slecht voedingspatroon en tabak zijn slechts voorbeelden van factoren die de huid dof maken en voor toxines in de huid zorgen. Om dit te voorkomen en de huid meer glans te geven is het van belang dat de collageenaanmaak gestimuleerd wordt en dat de veneuze en lymfatische microcirculatie gereactiveerd wordt. Beide processen kunnen met Endermologie op gang gezet worden.

Huidversteviging

De huidconditie kan door diverse factoren beïnvloed worden. Stress, vervuiling, slaapgebrek, slecht voedingspatroon en tabak zijn slechts voorbeelden van factoren die de huid dof maken en voor toxines in de huid zorgen. Om dit te voorkomen en de huid meer glans te geven is het van belang dat de collageenaanmaak gestimuleerd wordt en dat de veneuze en lymfatische microcirculatie gereactiveerd wordt. Beide processen kunnen met Endermologie op gang gezet worden.

Zwangerschapsstriemen

door middel van Endermologie kan de kleur beter worden. Echter is het hierbij van belang dat de striemen vers zijn en niet langdurig bestaan. Omdat striemen en striae lastige indicaties zijn, kan vermindering niet gegarandeerd worden.

Lichaam therapeutisch

Lipoedeem

Lipoedeem is een chronische huidaandoening die ook wel bekend staat als een pijnlijk ‘vetsyndroom’. Deze aandoening komt bijna altijd voor bij vrouwen en wordt meestal zichtbaar aan het eind van de puberteit. Bij lipoedeem ontstaan plaatselijke vetophopingen op heupen, dijen, onderbenen, binnenkant van de knieën of armen. Ze zijn vaak zeer gevoelig en kunnen pijn doen bij lichte aanraking of druk. Tevens geeft fysieke activiteit weinig tot geen vermindering van deze vetophopingen en is een aanvullende therapie cruciaal. Endermologie kan elke diepte van het onderhuids bindweefsel bereiken en hiermee de klachten zoals pijn, fibrose en pijn verminderen.

Lymfoedeem

Lymfoedeem is een chronische aandoening van het lymfvatstelsel. Hierbij is het evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht verstoord en uit zich als vochtophoping in het aangedaan gebied. Klachten zoals vermoeidheid, pijn tijdens bewegen en beperking in het dagelijks functioneren treden het meest op en kunnen goed aangepakt worden met Endermologie. De bloed- en lymfecirculatie wordt bevorderd waardoor de (vocht)zwelling en de bijbehorende klachten kunnen afnemen.

Littekens en brandwonden

Littekens en brandwonden kunnen ontstaan na een trauma of na een operatie. Beiden kunnen cosmetische klachten geven en in sommige gevallen tot functionele stoornissen zoals bewegingsbeperking en pijn leiden. Om deze klachten te voorkomen is het belangrijk dat het litteken en/of brandwond gedraineerd en gemobiliseerd wordt. Met Endermologie worden de afvalstoffen afgevoerd waardoor de toevoer van voedingsstoffen bevorderd wordt. De LPG heeft een versoepelende werking waarmee fibrosering (verharding) van het weefsel voorkomen wordt. Tevens zorgt Endermologie voor pijnverlichting en verbetering van mobiliteit.

Chronische veneuze insufficiëntie

Chronische veneuze insufficiëntie is een chronische aandoening van het veneuze systeem. Hierbij verloopt de afvoer van veneus bloed niet optimaal en hierdoor kunnen de benen als zwaar en pijnlijk aanvoelen. Deze aandoening kan ontstaan door overgewicht, hormonale veranderingen, langdurige blootstelling aan hitte, erfelijkheid maar ook zwangerschap. Endermologie bevordert de bloed- en lymfecirculatie en dit vermindert de klachten.

Oncologische nazorg

Er wordt niet altijd rekening gehouden met de zorg rondom de gevolgen van chirurgie. Dit kan gevolgen met zich meebrengen zoals littekens, functieverlies en afvoerproblemen van het vocht. Om deze klachten te voorkomen of te verminderen kan Endermologie toegepast worden. Door de mechanische techniek kunnen secundair lymfoedeem, ontstekingen en fibrose worden beperkt. Tevens wordt de microcirculatie verbeterd en de productie van collageen en elastine geactiveerd waardoor het proces van littekenvorming gereduceerd wordt, de pijnlijke symptomen afnemen en de huid meer flexibel en mobiel wordt.

Voor- en nabehandeling cosmetische chirurgie

Cosmetische chirurgie leidt in de meeste gevallen tot littekens. Om het wondgenezingsproces optimaal te laten verlopen en littekenvorming te voorkomen, kan Endermologie ingezet worden. Hierbij worden de natuurlijke collageen- en elastineproductie gestimuleerd waardoor de wond zich op een juiste wijze kan herstellen, vorming van littekens gereduceerd wordt en de huid mobieler en egaler wordt.

De behandeling

Alvorens een mogelijke behandeling, wordt er gestart met een intakegesprek. Vervolgens nemen we uw maten op en maken we foto’s om de effectiviteit van de behandeling bij te houden. Het LPG apparaat voert de bindweefsel massage uit. De cilinder van het apparaat pakken huidplooien op en rollen deze af in een langzame beweging. Op deze manier wordt uw huid, onderhuid en onderliggend bindweefsel gemasseerd. Zie het als gymnastiek voor de huid. Afhankelijke van de indicatie draagt u een bodysuit tijdens deze behandeling. Hierdoor glijden de cilinders van het apparaat beter over uw lichaam en het pak beschermt tevens uw huid.

Nazorg

Na slechts een aantal behandelingen ziet u al verschil en merkt u dat vet- en vochtophopingen afnemen en de bindweefselstructuur verbetert. Uw huid voelt stevig, glad en gezond aan. Het resultaat van deze behandeling is blijvend. Het is een ideale behandelmethode voor dat vervelende vet wat maar niet lijkt te verdwijnen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw wensen en de problematiek. Voor het beste resultaat zijn gemiddeld zo’n 10 tot 25 behandelingen nodig. We beginnen in de meeste gevallen met twee behandelingen per week en bouwen af naar één behandeling per week na het gewenste resultaat. Om het resultaat te behouden voldoet een maandelijkse behandeling.

Kom langs!

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00.

Behandelingen op zaterdag zijn alleen mogelijk op afspraak.