Therapeutische bindweefselmassage

 

Bindweefselmassage heeft een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid en op cellulite, striae en littekenweefsel. Bindweefselmassage is van invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

De behandeling

Met verschillende massagegrepen van het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam. Daarnaast worden de afvalstoffen en/of verklevingen losgemaakt. De grepen worden op de benen, billen en rug uitgevoerd. Bindweefselmassage kan eenmalig worden uitgevoerd om onderliggende probleemzones te belichten. Maar een kuur van 6 behandelingen wordt aanbevolen voor een optimaal resultaat. Afhankelijk van de klachten duurt een bindweefselmassage tien minuten tot maximaal drie kwartier. Indien iemand sterk op de behandeling reageert, zal de huidtherapeut niet te lang doorgaan. De tijdsduur kan door meerdere behandelingen, verspreid over enkele weken opgevoerd worden.

Een bindweefselmassage is ook mogelijk voor in het gezicht. De massage zal de huid een oppepper geven door de doorbloeding te stimuleren. Hierdoor wordt collageen aanmaak gestimuleerd. Het gezicht voelt steviger en ziet er energiek uit. Een kuur van 5 behandelingen wordt geadviseerd. Voor het lichaam wordt een kuur van 6 behandelingen geadviseerd.

Wilt u weten of een bindweefselmassage ook geschikt is voor u? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Kom langs!

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00.

Behandelingen op zaterdag zijn alleen mogelijk op afspraak.