Rimpels

 

Veel rimpels in het gelaat ontstaan door het willekeurig of onwillekeurig aanspannen van spiertjes vlak onder de huid. Dit zijn vooral de fronsrimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen en (in mindere mate) de kraaienpootjes aan weerszijde van de ogen.

Mensen die veel fronsen kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels uiteindelijk in de huid blijven staan ook bij ontspannen gezichtsspieren blijven de rimpels aanwezig. De botuline-toxine behandeling helpt derhalve ook rimpels te voorkomen.

Mensen die zijn behandeld met botuline-toxine vertellen vaak dat de behandelde huidgebieden ontspannen aanvoelen. Voor sommigen is dit gevoel alleen al voldoende om de behandeling telkens te herhalen.

Een slappe, gerimpelde huid

Door o.a. schommelingen van het lichaamsgewicht, zwangerschap en het ouder worden, verliest de huid geleidelijk haar soepelheid en strakheid. Soms gebeurt dit over het gehele lichaam maar sommige lichaamsdelen zijn er meer onderhevig aan: gelaat, binnenkant van de benen, buik en de armen.

Deze verslaping van de huid komt door een vertraging van de productie van collegeenvezels en elastine waarvoor de fibroblasten instaan. De huid verliest hierdoor haar spankracht en de verouderingsverschijnselen worden zichtbaar.

Tijdens de LPG behandeling wordt een speciaal hulpstuk gebruikt die in het hart van de fibroblasten werkt. Er wordt gewerkt met de Endermolift techniek gewerkt. Op deze manier wordt de productie van onmisbare steunvezels (elastine en collageen) opmerkelijk verbeterd. Het resultaat is dat de huidstructuur in de diepte versterkt. De huid wordt strak en soepel.

Deze behandeling is bijvoorbeeld geschikt voor kraaienpootjes, rimpels bij de mondhoeken, neus en kinplooien, vet onder de kin etc.

Kom langs!

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00.

Behandelingen op zaterdag zijn alleen mogelijk op afspraak.