Voor meer informatie bel: 020 - 786 0 996

Ouderdomswratjes/steelwratjes

Er bestaan verschillende soorten wratten, zoals steelwratjes(fibromen), ouderdomswatten(verruca seborrhoica) en de gewone wratten(verruca vulgaris) die men vaak bij de handen of voeten tegenkomt.

Verruca seborrhoica (ouderdomswrat)

Verruca Seborrhoica (ouderdomswrat) is een van de meest voorkomende vorm van goedaardige gezwellen op de huid bij oudere volwassenen. Een verruca seborrhoica verschijnt meestal als een bruin, zwart of bleek wratachtige plek op het gezicht, borst, schouders of rug. Verruca seborrhoica heeft een wasachtige, schilferige, licht verhoogde uitstraling. Soms komt het alleen voor, maar meerdere gezwellen komen zijn gebruikelijk. Verruca Seborrhoica is niet kwaadaardig.

Verruca vulgaris (gewone wrat)

Gewone wratten zijn verheven, bloemkoolachtige en vast aanvoelende uitgroeisels van de huid. De officiele benaming is verruca vulgaris.

Wratten zijn besmettelijk, ze worden overgebracht door contact met iemand die wratten heeft. De gewone wrat zit meestal op de vingers, handen, of op de voetzool. De wratten op de voetzool (verruca plantaris) worden waarschijnlijk opgelopen via geinfecteerde huidschilfers en stukjes wrat door op blote voeten rondlopen in gemeenschappelijke ruimtes (kleedkamers, doucheruimten, zwembaden, gymnastieklokalen, spreekkamers.vulgaris. Meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Gewone wratten komen veel voor, het meest in de leeftijdsgroep tussen 12 en 16 jaar.

Fibromen (steelwratjes)

Een fibroom is een goedaardige tumor die opgebouwd is uit bindweefsel. De meest voorkomende fibromen zijn zogenaamde weke

Deze bevinden zich vooral op de armen en benen en voelen aan als een hard schijfje/bultje. Behandeling van beide soorten is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wenselijk zijn.fibromen, deze bevinden zich meestal in de hals, onder de oksels, in de liezen en op het bewegende ooglid. In mindere mate komt ook het harde fibroom voor.

Layer 2
Layer 3
neoderma
lsdl
Medical_Dermapen_Logo_with_Strap_3
logo_Lycogel_groot